dijous, 3 de maig del 2012

Bones Pràctiques 0-3

En aquesta feina hem de visitar els enllaços que la mestra ens ha posat en un llistat de diferents experiències per després triar les 3 que més ens han agradat i més ens han cridat l’atenció.
Triar les 3 pràctiques que més m’han agradat no ha sigut una feina fàcil ja que totes, d’una forma o una altra hem semblen interesants. Finalment, he triat les experiències de “juguem amb magranes”, “treball en equip” i “poder anar a beure aigua”. A continuació, argumentaré perquè he triat aquestes.


“Juguem amb magranes”

Aquesta hem sembla una activitat ideal pels infants. És una activitat de manipulació i experimentació en la qual els infants podem gaudir de manera lliure de la proposta observant el que va passant. A part de treballar tots els sentit amb aquesta activitat, també estan desenvolupant la seva psicomotricitat fina. A més, amb els estris que se’ls presenta també els permet iniciar-se al primers càlculs lògic matemàtics.
Per altra banda, és un fruit que no sol ser molt conegut pels infants, així que és també una bona forma de presentar-los.
És en definitiva, un món de sensacions pels infants.


“Treball en equip”

Aquesta proposta m’ha cridat realment l’atenció, ja que mostra a l’infant un ésser social i com  interactua amb els seus iguals. És interessant també com va néixer la proposta. Crec que és essencial que els mestres utilitzem tots els factors que preocupen, interessen, motiven, inquieten o que, en definitiva criden l’atenció dels infants. Ells han de ser els protagonistes actius del seu propi aprenentatge.


“Poder anar a beure aigua”

Aquesta proposta m’ha agradat perquè mostra als infants com individus autònoms. Demostra que si se’ls dóna l’oportunitat, els infants, per petits que siguin, són capaços de fer multitud de coses per ells mateixos i que això és el que és realment enriquidor per a ells. Aquesta proposta mostra també la importància que té poder comptar amb espais adequats ja que, sense els espais adequats no s’hauria pogut dur a terme.
Crec que els mestres hem d’estar molt atents a quines són les necessitat dels infants. És així que aquesta mestra va poder fer aquesta proposta pedagògica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada