dissabte, 5 de maig del 2012

Bones pràctiques...


...De centre

"Sortida al geriàtric en carnestoltes"

L'escoleta, va estar molt temps preparant les disfresses de Carnestoltes. Cada grup anava d'una temàtica diferent i, lògicament, els infants, una vegada tenien les disfresses les volien lluir. Així que, el centre va decidir que, com al costat hi ha un geriàtric, l'aniríem a visitar. Va ser una experiència genial. Tant els residents del geriàtric com els infants estaven entusiasmats... tot junts vàrem ballar, cantar, riure... i fins hi tot alguna llàgrima es va veure.  Era increïble veure com generacions diferents interactuaven i s’ho passaven tan bé.

Es va parlar molt temps d'aquest dia i, es va decidir que es repetiria anualment. Crec que es una bona idea aprofitar que hi ha aquesta opció ja que, el centre es troba tan a prop del geriàtric.

...D’aula

“Dia del protagonista”

Aquesta és una activitat que es va dur a terme a l’escola infantil de Ca’s Serres durant les meves pràctiques i que hem va agradar molt. Cada setmana a l'aula de 2 a 3 anys, un del infants era el protagonista i, per aquest motiu, acudien a al centre els pares d’aquest infant. A vegades, si no eren un dels pares, també podien venir els avis, tiets, germans.. el que l’infant tingués més il·lusió. Allí, podien dir a que es dedicaven, mostrar una habilitat especial que tinguessin o qualsevol altra cosa. L'activitat va ser molt agradable per tots els infants. Hi van passar des de policies, cuiners... fins a una família de pallassos! Aquest dia ver ser molt sonat al centre i ningú (fins hi tot personal de neteja, cuiner...) es va voler perdre l'actuació que van fer dos nens de l'escoleta amb els seus pares que tenien com afició fer actuacions amb malabars, màgia i, en definitiva, fer de pallassos. Moltes vegades, com en aquesta ocasió, la participació dels familiars era tan interessant pels infants que tota l'escola infantil participava. 
Crec que aquesta activitat va permetia apropar-se a les famílies, afavorir l'autoestima i l'autoconcepte positiu de cada un dels infants i tenir un dia el protagonisme.
Al principi, la tutora de l'aula tenia la por de si els pares tindrien o no predisposició. si tots participarien i tots els infants tindrien el  dia del protagonista. Però, finalment, l'activitat va tenir bona acollida i totes les famílies varen col·laborar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada