dimecres, 23 de maig del 2012

Pla de millora en xarxa


No ha estat gens fàcil trobar Plans de Millora en la xarxa, ja que realment escassegen, sobretot els del primer cicle d’Educació Infantil. M’agradaria fer menció a un pla de millora que he trobat a la pàgina www.innovacions.com. Es tracta d’una proposta que es pot aplicar tant a Infantil com a Primària i, a més a més, és d’una escola d’Eivissa. El pla de millora consisteix en un recull d’activitats de tutoria on es treballen l’autoestima, el desenvolupament afectiu, l’empatia, els sentiments i emocions, les habilitats socials, el treball en grup ...
El projecte pretén ser un recull de recursos dinàmics i motivadors pels tutors, molt pràctic pel dia a dia dels mestres. Tal con indica la seva autora, Elena Garcia Morell, pretén proporcionar als alumnes experiències d’èxit que augmentin la seva autoconfiança en relació amb les tasques escolars i les relacions personals.
És un document molt útil i àgil per als centres d’educació infantil i primària en el qual els tutors trobin una ajuda per a la funció dels tutors d’aula, la qual és una feina molt important que, de vegades, no està reconeguda ni valorada.
El següent és l’enllaç al document amb totes les activitats desenvolupades. Algunes potser més creatives que altres però totes molt útils per docents d’Educació Infantil i Primària.


Les activitats es troben classificades en l’àmbit a treballar (autoestima, canvis i adaptabilitat, competència social, dinàmiques de grup, semblances i diferències, sentiments i emocions, treball cooperatiu i un últim punt amb activitats de tutoria al pati).
Crec que és molt valuós pels mestres tenir documents amb diferents recursos pedagògics com aquest per utilitzar-lo en diferents moments. A més, és important compartir-lo amb altres docents per tal de millorar tots junts i aprendre uns dels altres.


Aquest és un exemple d'una de dels fitxes que pots trobar al document:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada